Austad kaffibrenneri

Vår kaffe

Vår kaffe er alltid ferskbrent og merket med brennedato. Kaffen må hvile 5-6 dager etter brenning før den er klar. Og da er den aller best! Vår kaffe er ikke en kaffe du sparer til en spesiell anledning. Du drikker den opp og kjøper ny og fersk kaffe til neste anledning.

Noen av våre kaffer er fast inventar, andre er gjestekaffer som vi kun har i begrenset opplag.

Vi skal likevel alltid ha en kaffe på lager som faller i smak hos deg!Nommår ein

Vår kaffedebut er en medium brent, søt og fruktig etiopisk kaffe. Hint av eple og sitrusfrukter. En kaffe som passer til alt.

Pris per pose på 250 gram.


For nerden:

Kaffen har vokst 1900 moh i Agaro, Etiopia. Prosess: vasket. Bønnetype: Heirloom.

Kringlekaffi

En medium brent kaffe fra Burundi med søte noter av karamell og røde bær. Passer perfekt til kaka, kringla eller med noe annet søtt attåt.

Pris per pose på 250 gram.


For nerden:

Kaffen har vokst 1800 moh i Kayanza, Burundi. Prosess: Bærtørket. Bønnetype: Bourbon.

Mørk

«Mørk» er en blend av mørkbrente bønner fra Colombia og en dæsj fruktige fra Etiopia. Spesiallaget for å tilfredsstille Lyngdølens gane. Perfekt til espressomaskinen eller som en rund og kraftig filterkaffi.

Pris per pose på 250 gram.


For nerden:

1900 moh, vasket Heirloom, Etiopia og 1700 moh, vasket, Colombia.

Bønnetype: Caturra

Grønne bønder

En medium brent økologisk kaffe fra Etiopia. En fruktig kaffe med balansert sødme. Rund og mild med hint av nøtter. Passer for hipstere, bønder og vanlige byfolk. 


For nerden:

2000 moh i Sidama, Etiopia. Vasket.

Bønnetype: Heirloom


Vår kaffe Grønne bønder er fra Woshno i Sidama, Etiopia. Bøndene der samarbeider om prosessering og videresalg av kaffe gjennom coopen Sidama Cooperative Farmers Union.

På vaskestasjonen der kaffen prosesseres, fruktkjøttet fjernes og bønna tørkes, har de systemer som gjør at man kan spore kaffen til gården den kommer fra. Vaskestasjonen denne kaffen er fra heter Bokasso og ligger på 2000 moh.


Bokasso er en av 50 vaskestasjoner i Sidama Cooperative Farmers Union. Bokasso mottar daglig kaffebær fra rundt 2 000 småbønder i området rundt. Gårdene er under 10 mål og bøndene driver økologisk, slik de alltid har gjort. Det er familiene som selv høster kaffen. Hver gård har ca 1 500 kaffetrær. Ett tre produserer 100 – 200 gram råkaffe. Det må altså hvertfall to trær til for å fylle en kaffepose!

Kr 119

Kr 119

Kr 119

Kr 119

Alle kaffer kan også fåes som hele bønner i halvkilosposer for kr 229.

Vi pakker det meste av kaffen i poser på 250 gram.

Du velger selv om du vil kjøpe hele bønner, filtermalt eller annen kvernigsgrad.

Vi selger også hele bønner i poser på 500 gram, perfekt til magasinet i din kaffemaskin.

Vår kaffe pakkes i kvalitetsposer av miljøvennlig plast. Posene har ventil og lynlås for best mulig oppbevaring. Posene forsegles før salg, og lynlåsen gjør at kaffen holder på smak og aroma best mulig, også etter åpning. 

Bare ikke spar den for lenge, det er mer der den kommer fra!