OM OSS

Austad kaffibrenneri ble startet av Ronny Fredbo i 2020 og drives hjemmefra av han og kona i bygda Austad, i Lyngdal kommune vest i Agder. 


Både Ronny og kona Marianne har siden tiden på lærerstudiet vært glade i kaffe. Lenge var forskjellige bryggemetoder det mest spennende, og kjøkkenet ble bygd med et eget hjørne til alt utstyret. Etter et baristakurs i 2019 ble kaffeområdet utvidet enda mer ved at en Rancilio espressomaskin fikk sin plass.


På 10-års bryllupsreise til Alta i 2020 var vi på besøk hos Jørgensens kaffebrenneri. Der fødtes idèen som startet med en kaffebrenner som fikk plass på kjøkkenbenken. En idè som endte med at snekkerboden i garasjen fikk innstallert en Joper kaffebrenner på 250 kg. 


Vi jobber begge som lærere og driver kaffebrenneriet på deltid og hobbybasis. Vi har likevel et stort ønske om å levere ferskbrent kaffe av ypperste kvalitet i nærområdet, både til butikker og salg hjemmefra.

VÅR HISTORIE

VÅRE LOKALER


Du finner våre lokaler ved hjemmet vårt i Gamle Austadvei 120, ca. 7 km. sør for Lyngdal sentrum. Følg Rosnesveien sydover fra Alleen, sving inn ved Austad grendehus. Passèr grendehuset på høyre side og fortsett rett frem opp en bakke og langs en slette.  Velkommen!

VÅR KAFFEBRENNER


Vår kaffebrenner er en Joper BSR fra Portugal. Den ble produsert i 2016. Vi kjøpte den av vår inspirasjon og kollega hos Jørgensens kaffebrenneri i Alta. Fraktet fra verdens nordligste kaffebrenneri og plassert her på Sørlandet